Kiedy wydarzył się wypadek Abigail miała zaledwie 20lat. Mieszkała w Anglii u swojej rodziny. Uczyła się angielskiego, rozpoczęła studia i otworzyła swoją działalność. Była bardzo pogodną i lubianą osobą. Bardzo mocno związana była z rodziną. 21 września 2010 roku wraz ze swoją siostrą miała bardzo poważny wypadek. Stan Abigail był krytyczny, w 7 dobie lekarze orzekli śmierć mózgu, ale rodzina nie wyraziła zgody na pobranie organów, postanowili walczyć. Abigail przeżyła, ale tylko dzięki intensywnej rehabilitacji ma szansę na poprawę swojego zdrowia. Konieczne jest również przeprowadzenie operacji obu stóp, ponieważ w związku z silną spastyką i porażeniem, każdy krok powoduje ogromny ból. Abigail walczy każdego dnia i wraz z rodziną wierzy, że jest dla niej jeszcze jakaś nadzieja. 11 lat walki, bólu i wyrzeczeń – pomóżmy tej młodej dziewczynie odzyskać utraconą sprawność, żeby ten wysiłek, który już włożyła w dotychczasową rehabilitację, nie poszedł na marne.

WPŁAĆ DOWOLNĄ KWOTĘ NA RACHUNEK FUNDACJI MOC POMOCY 16 1020 5226 0000 6602 0635 0765 Z DOPISKIEM Abigail Skopińska