Adrianek urodził się w marcu tego roku we Wrocławiu. W 4 miesiącu ciąży dowiedziałam się, że synek urodził się z rozszczepem podniebienia miękkiego, podniebienia twardego i wargi. W 8 miesiącu życia w Warszawie odbyła się pierwsza operacja zespalająca podniebienie miękkie i twarde, a czekają nas jeszcze 2 lub 3 zabiegi przeszczepu kości w wyrostek zębodołowy, czyli przywrócenie ciągłości układu kostnego, prostowanie przegrody nosowej, (chirurgiczne zamykanie tych przetok), asymetria noska.. Kolejnym etapem będzie wielopoziomowa rehabilitacja oraz fazowe leczenie ortodontyczne (niedorozwój szczęki górnej i przerost szczęki dolnej). Ponadto dalsze wizyty logopedyczne, ortodontyczne, laryngologiczne. Po przebytej pierwszej operacji radosny i uśmiechnięty Adrianek stał się płaczliwym, nerwowym, niespokojnym dzieckiem. Pojawiły się zaburzenia snu… Rozległe, zespolone podniebienie, mnóstwo szwów uniemożliwiało mojemu synkowi karmienie butelką, gdyż drażniło gardło (karmienie musiało odbywać się przy pomocy strzykawki).

Smutna rzeczywistość Adriana ma szansę się zmienić i przyspieszyć jego proces leczenia dzięki Waszej pomocy. Nie pozwólmy czekać ich rodzinie na cud, kiedy mamy realny wpływ na jego losy – dajmy Adriankowi lepszą przyszłość.

WPŁAĆ DOWOLNĄ KWOTĘ NA RACHUNEK FUNDACJI MOC POMOCY 16 1020 5226 0000 6602 0635 0765 Z DOPISKIEM Adrian Zajowski