Mam na imię Andrzej, mam 36 lat. Zawsze interesowałem się sportem. Mając 5 lat zacząłem trenować akrobatykę sportową w Klubie MKS Polonia Świdnica. Zaczynając od klasy juniorów, a kończąc na klasie seniorów jeździłem po całej Polsce jak i Europie zdobywając liczne puchary i medale. Wielokrotnie reprezentowałem Polskę w mistrzostwach Europy i świata z bardzo dobrymi wynikami. W 2000 roku zdobyłem mistrza Polski. W 2002 roku – wicemistrzostwo Europy. W 2003 i 2004 roku po raz kolejny mistrza Polski. Do tego wielokrotnie zdobyte pierwsze miejsca w pucharach Polski od 1999 roku. W wieku 18 lat dostałem propozycję przejścia ze sportu na Show od managera cyrkowego. Godząc się na początek kreowania Show w Belgii przez 8 miesięcy przygotowywałem się do cyrkowego Show w Las Vegas. Dalej kontynuując akrobatykę tyle, że w Stanach Zjednoczonych w jednym z największych Show cyrkowych na świecie w Las Vegas. Spędziłem tam 8 lat jako artysta cyrkowy. Po powrocie do Europy nadal kontynuowałem moją cyrkową pasję. Jako artysta o dużym doświadczeniu i jako trener przygotowując ludzi do show – spektakli akrobatyczno – cyrkowych. Mając dłuższą przerwę od sportu zaczęły pojawiać się problemy zdrowotne. Przy czym doszło do utraty lewej kończyny dolnej podudzia, a półtora roku później doszło do reamputacji uda. Moją pasją jest nadal akrobatyka sportowa. Planem życiowym jest powrót do sportu, kontakt ze sceną, artystami oraz jako artysta i trener cyrkowy.

WPŁAĆ DOWOLNĄ KWOTĘ NA RACHUNEK FUNDACJI MOC POMOCY 16 1020 5226 0000 6602 0635 0765 Z DOPISKIEM Andrzej Żumanow