Ania jest dla nas wspaniałą córką, matką, siostrą oraz babcią, która każdego dnia zarażała nas uśmiechem.  Zawodowo spełniała swoją pasję do gotowania pracując w Gminnym Przedszkolu w Kiełczowie. Po pracy była osobą bardzo aktywną, lubiła chodzić po górach czy na piesze wycieczki. Gdy nastawała zima, siadała przy dobrej książce lub przy robótkach ręcznych. Jednak najwięcej radości sprawiało jej spędzanie czasu ze swoimi wnuczkami 3 letnią Zosią i Basią, która urodziła się w marcu tego roku. Niestety 5 lipca wszystko się zmieniło. W wyniku pęknięcia tętniaka doszło u Ani do niedokrwienia prawie całej prawej i częściowo lewej półkuli mózgu. Od tego momentu nie słyszeliśmy jej głosu, nie widzieliśmy uśmiechu, nie mamy z nią kontaktu. Cały czas walczymy, aby było tak jak kiedyś. Jednak potrzebna jest bardzo intensywna rehabilitacja neurologiczna i ogólnorozwojowa. W zakładzie opieki leczniczej, w którym się znajduje, nie jest rehabilitowana, a mimo tego sama wywalczyła to, że delikatnie na nas reaguje, mimo lecących po policzku łez próbuje się do nas uśmiechać, mimo bólu próbuje zaciskać swoją dłoń na naszych dłoniach. Intensywna i wieloaspektowa terapia będzie trwała przez dłuższy czas, by w pełni wykorzystać plastyczność mózgu. Jest ona szalenie kosztowna, bo rehabilitacja nie dotyczy tylko jednej sfery, ale niemal wszystkich życiowych umiejętności. Bardzo prosimy, pomóżcie nam odzyskać naszą Anię! Cała rodzina: Rodzice, Dzieci, Wnuczki oraz Bracia.

WPŁAĆ DOWOLNĄ KWOTĘ NA RACHUNEK FUNDACJI MOC POMOCY 16 1020 5226 0000 6602 0635 0765 Z DOPISKIEM Anna Łagoda