Pan Ernest ma 62 lata. Ostatnie 13 lat przepracował jako pracownik gospodarczy w jednej z firm w Jaworze. Był bardzo cenionym i lubianym pracownikiem. Najwięcej satysfakcji i radości czerpał w życiu z pracy w swoim niewielkim gospodarstwie. To temu zajęciu poświęcał każdą wolną chwilę. Marzył o odwiedzeniu swojej córki, która mieszka w Holandii, ale wypadek, któremu 2 października 2020 roku uległ w pracy pokrzyżował wszystkie plany. Pan Ernest doznał stłuczenia mózgu, zgniecenie płuc i przerwania rdzenia kręgowego. Dziś z wielkim oddaniem opiekują się nim żona i córki, ale bez intensywnej kompleksowej rehabilitacji szanse Pana Ernesta na powrót do dawnego życia maleją z każdym dniem. Rodzina wierzy, że wraz z pomocą dobrych ludzi, dadzą radę zapewnić Panu Ernestowi wszystko czego na ten moment potrzebuje. Koszty rehabilitacji i odpowiedniego sprzętu ortopedycznego są ogromne, dlatego najbliżsi Pana Ernesta zwracają się z apelem o pomoc w zbiórce środków na ten cel.

WPŁAĆ DOWOLNĄ KWOTĘ NA RACHUNEK FUNDACJI MOC POMOCY 16 1020 5226 0000 6602 0635 0765 Z DOPISKIEM Ernest Klepek