Mam na imię Henryk i mam 66 lat. W 1977 roku byłem w wojsku w marynarce wojennej. W 1982 roku pracowałem jako kierowca w Libii, a w 1989 roku na Uralu. Mam prawo jazdy na wszystkie kategorie. Jestem kierowcą zawodowym. Po śmierci żony sam wychowywałem syna i dwie córki. Przed amputacją pracowałem jako kierowca autobusu na lotnisku w Katowicach. Jestem na emeryturze i mieszkam z córką. Obecny stan zdrowia nie pozwala mi na w pełni samodzielne życie, poruszam się na wózku, nie wychodzę z domu.

Chciałbym wrócić do sprawności, znowu zacząć wychodzić z domu. Całe swoje życie pracowałem jako kierowca, chciałbym móc znowu prowadzić samochód. W tamtym roku urodziła mi się wnuczka, wkrótce kończy roczek, a ja chciałbym aktywnie uczestniczyć w jej dorastaniu. Środki, które uda mi się zebrać chcę przeznaczyć na protezę, która powoli mi wrócić do sprawności.

WPŁAĆ DOWOLNĄ KWOTĘ NA RACHUNEK FUNDACJI MOC POMOCY 16 1020 5226 0000 6602 0635 0765 Z DOPISKIEM Henryk Chromiak