Heniek to nasz ukochany Mąż, Tato i Dziadek, który zawsze troszczył się bardziej o innych niż o siebie. Przez całe swoje życie był bardzo aktywny i nawet na emeryturze nie zwalniał tempa. Zawsze chętnie działał na rzecz innych ludzi. Gdy tylko nadarzyła się okazja, w wolnych chwilach uczestniczył w organizacji zajęć i imprez dla dzieci i seniorów. W przeszłości zajmował stanowisko Dyrektora Fundacji Pro Lege, która działa do dziś i zajmuje się działaniami promującymi ograniczanie i zapobieganie przestępczości ze szczególnym naciskiem na edukację dzieci w kwestii bezpieczeństwa. Dalsze plany związane ze spokojnym życiem na wsi bliżej wnuków zostały niespodziewanie przerwane. Zabieg angioplastyki, po którym miał powrócić do rodziny po kilku dniach, zakończył się powikłaniami i rozpoczęła się walka o życie. Zatrzymanie krążenia, długi pobyt na Intensywnej Terapii oraz tygodnie spędzone w szpitalu m.in. z powodu zapalenia płuc, spowodowały olbrzymie zmiany neurologiczne, przez co powrót do zdrowia wymaga długotrwałej rehabilitacji. Z dnia na dzień widzimy jak jego stan się poprawia i powoli zaczyna do nas powracać. By zmiany, które zaszły w organizmie zniwelować jak najszybciej, potrzebna jest specjalistyczna opieka w prywatnym ośrodku rehabilitacyjnym, która wymaga bardzo dużych nakładów finansowych, których w całości nie jesteśmy w stanie pokryć. To jedyna droga, aby mógł powróci do sprawności. Z całego serca, w imieniu Naszego kochanego męża, taty i dziadka prosimy o wsparcie zbiórki na dalszą walkę o powrót do zdrowia.  Każdemu z Was, za okazaną pomoc finansową bardzo dziękujemy! Rodzina

WPŁAĆ DOWOLNĄ KWOTĘ NA RACHUNEK FUNDACJI MOC POMOCY 16 1020 5226 0000 6602 0635 0765 Z DOPISKIEM Henryk Stucki