INFOLINIA

PoMOCna Infolinia powstała aby pomagać osobom, które mierzą się z trudną dla nich sytuacją po amputacji, urazie rdzenia kręgowego, wypadkach czy ciężkich chorobach. Celem naszej Fundacji jest kompleksowe wsparcie osób z niepełnosprawnością w powrocie do zdrowia i aktywnym życiu. W obecnych czasach utrudniony jest kontakt osobisty, ale zawsze możesz do nas zadzwonić.

Czekamy na Ciebie pod nr telefonu +48 538 535 000  codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach od 9:00 do 17:00 oraz w sobotę od 9:00 do 15:00. Nasz psycholog udzieli Ci wsparcia w poniedziałki w godzinach od 10:00 do 13:00 oraz w środy w godzinach od 17:00 do 20:00. Na wsparcie radcy prawnego możesz liczyć w czwartki w godzinach od 14:00 do 16:00.

Dzwoniąc na naszą poMOCną Infolinię możesz połączyć się wybierając numery wewnętrzne z założycielami Fundacji lub naszymi specjalistami:

Nr wewnętrzny 1:

„Codziennie ktoś ulega wypadkowi i staje się osobą niepełnosprawną. Potrzebuje wsparcia, pomocy w zapewnieniu rehabilitacji, zorganizowaniu środków finansowych, odpowiedniego sprzętu, pomocy prawnej lub psychologicznej aby odnaleźć się w nowej i trudnej sytuacji. Naszą misją jest kompleksowa pomoc osobom po wypadkach i poważnych zachorowaniach. Uświadomienie ludziom ich możliwości i potencjału mimo niepełnosprawności jest głównym zadaniem Fundacji. Teraz możemy pomagać również dzięki poMOCnej Infolinii. Dlatego nie czekaj zadzwoń do nas już dziś pod nr 538 535 000. Wybierając numer wewnętrzny 1 uzyskasz odpowiedzi na Twoje pytania w zakresie założenie subkonta, zostania podopiecznym fundacji czy możliwości pozyskiwania środków na rehabilitację, zakup sprzętu, leki i/lub dostosowanie mieszkania. Zadzwoń, pomożemy Ci”.

Rafał Mikołajczyk

Nr wewnętrzny 2:

„Wypadek czy też nagłe poważne zachorowanie niosą ze sobą szereg problemów. Nie chodzi wyłącznie o kwestie natury medycznej, ale również pojawiające się pytania skąd wziąć środki na leczenie i rehabilitację czy też do jakiej instytucji zgłosić się o pomoc. Odpowiedzi na te pytania otrzymasz dzwoniąc na nasza poMOCną Infolinię pod nr tel  538 535 000.” Wybierając nr wewnętrzny „2″ połączysz się z Menadżerem Rehabilitacji, którego zadaniem jest organizacja procesu powrotu do sprawności. Zadzwoń, pomożemy Ci.

Bartosz Kaczmarek

Nr wewnętrzny 3:

„W wyniku amputacji dochodzi do zmian nie tylko w ciele, ale i psychice człowieka. Związane jest to z silnymi emocjami odczuwanymi w związku z utratą części siebie oraz koniecznością akceptacji nowych okoliczności. W umyśle pojawiają się pytania o to dlaczego do tego doszło,  sens dalszego życia, strach przed nieznanym oraz nierzadko bunt. Samemu trudno poradzić sobie z tak silnymi emocjami dlatego stworzyliśmy poMOCną Infolinię. Zadzwoń pod nr 538 535 000, pomożemy Ci”. Wybierając numer wewnętrzny 3, połączysz się ze wsparciem psychologicznym w każdy poniedziałek w godzinach od 10:00 do 13:00 i środę w godzinach od 17:00 do 20:00.

Kinga Kamińska

Nr wewnętrzny 4:

Wsparcia w zakresie udzielenia porad w sprawach związanych z ZUS, orzecznictwem dotyczącym stopnia niepełnosprawności, a także w sporach z pracodawcą i ubezpieczycielem otrzymasz wybierając numer wewnętrzny 4, w każdy czwartek w godzinach od 14:00 do 16:00.

Iwona Lesiuk

poMOCna Infolinia