Pan Ireneusz Kessling kilka lat temu uległ ciężkiemu wypadkowi na motocyklu: Jechałem motocyklem, na zakręcie miałem wywrotkę. Silnik mi zgniótł całą nogę – opowiada. Przez ten wypadek musiał poddać się amputacji nogi na poziomie podudzia. Z tego powodu nie pracuje zawodowo. Rodzinę utrzymuje jego żona, Pani Beata. Pan Ireneusz zajmuje się dziećmi, a podczas opieki jego niepełnosprawność jest dla niego dużym ograniczeniem. Chciałby pograć z dziećmi w piłkę, ale bez odpowiedniej protezy to nie jest łatwe.

Ciasnota nie pozwala panu Irkowi poruszać się po domu o kulach. Skacze więc o jednej nodze. Niedawno z pomocą rodzinie przyszła ekipa programu Nasz nowy dom. Dzięki pomocy Katarzyny Dowbor, projektantów i zespołowi budowlanemu udało się wyremontować cały dom.

Tutaj znajdziesz wspomniany odcinek: https://www.polsat.pl/news/2020-04-23/nasz-nowy-dom-odcinek-184-adamowo-osiedle/

Problemem dla samego Pana Irka pozostaje jednak proteza, która nie jest dobrze dopasowana i zamiast pomagać to przeszkadza w codziennym funkcjonowaniu. Dlatego Pan Irek zdecydował się na wymianę protezy, która jednak jeżeli ma być nowoczesna to jej koszt przekracza możliwości całej rodziny. Pomóż Panu Irkowi zebrać kwotę potrzebną na nową protezę, tak żeby mógł znowu być aktywny i wrócić do pracy.

WPŁAĆ DOWOLNĄ KWOTĘ NA RACHUNEK FUNDACJI MOC POMOCY 16 1020 5226 0000 6602 0635 0765 Z DOPISKIEM Ireneusz Kessling

Możesz wesprzeć też zbiórkę internetową: https://www.siepomaga.pl/ireneusz-kessling