Mam na imię Maciej, mam 58 lat. W sierpniu ubiegłego roku amputowano mi lewą nogę. Od tej pory jestem zależny od innych. Mieszkam na pierwszym piętrze w bloku bez windy. Kiedy chcę wyjść z domu muszę prosić sąsiadów o pomoc. Staram się nie nadużywać życzliwości i dlatego większość czasu spędzam w czterech ścianach. Boli mnie to, że nie mogę sam decydować o sobie… Kiedyś kochałem sport i książki, z czego tylko książki dają mi dziś radość. Chciałbym znów wrócić do aktywnego życia i do samodzielności. Nie sądziłem, że kiedyś to powiem, ale tęsknię nawet za obowiązkami domowym, których teraz, kiedy poruszam się na wózku, nie mogę wykonywać. Pozwalam sobie zwrócić się o pomoc w sfinansowaniu zakupu protezy, dzięki której będę mógł wrócić do normalnego życia i do sportu. Nie chcę do końca życia tkwić w czterech ścianach wiedząc, że mam szansę na bycie sprawnym, niezależnym człowiekiem. Mogę to osiągnąć tylko dzięki wsparciu dobrych ludzi.

WPŁAĆ DOWOLNĄ KWOTĘ NA RACHUNEK FUNDACJI MOC POMOCY 16 1020 5226 0000 6602 0635 0765 Z DOPISKIEM Maciej Zimoch