Magda ma zaledwie 23 lata. Zawsze była silną i odważną dziewczyną w typie wojowniczki, uśmiechnięta i pozytywnie nastawiona do życia, twardo stąpająca po ziemi. Uwielbiała czytać, ciekawa świata, kochała jazdę na rowerze. Nikt się nie spodziewał, że pierwszy dzień wiosny przyniesie taką tragedię. Magda uległa wypadkowi. Samochód, którym podróżowała został całkowicie zniszczony, a ona sama cudem przeżyła. Jej stan był krytyczny. Stwierdzono silne stłuczenia i obrzęk mózgu, stłuczone płuca i obrażenia głowy. Natychmiast wprowadzono ją w stan śpiączki farmakologicznej. Próby wybudzenia Magdy nie przyniosły rezultatu. Nie ma z nią żadnego kontaktu. Prawa strona jej ciała jest całkowicie sparaliżowana. Rodzina i najbliżsi wierzą, że Magda jak zawsze będzie uparta i będzie walczyła. Liczy się każdy dzień i każda pomoc. Bez rehabilitacji pogłębia się zanik mięśni, potęgują odleżyny, a mózg powoli zapomina jak funkcjonować. Magda potrzebuje pilnej i kosztownej rehabilitacji w specjalistycznym ośrodku. Sprawmy, żeby historia Magdy zakończyła się dobrze, żeby Magda wróciła do życia sprzed wypadku, żeby wróciła do domu.

WPŁAĆ DOWOLNĄ KWOTĘ NA RACHUNEK FUNDACJI MOC POMOCY 16 1020 5226 0000 6602 0635 0765 Z DOPISKIEM Magdalena Sielamowicz