Wieczorem 24 grudnia 2020 Mateusz wracał z kolacji wigilijnej. Jechał sam. Wypadek miał miejsce w Jodłówce Tuchowskiej – kilka kilometrów od domu, gdzie Mateusz chwilę wcześniej uczestniczył w rodzinnej kolacji świątecznej. Chciał ominąć zwierzynę, która nagle wyskoczyła na drogę, ale złe warunki oraz ostry zakręt sprawiły, że samochód wypadł z drogi i dachował. Mateusz trafił do szpitala w ciężkim stanie, był nieprzytomny. Po miesiącu opuścił szpital i trafił do ośrodka Rehabilitacji Neurologicznej i Ortopedycznej w Krakowie. Pierwszym sukcesem osiągniętym w Krakowie była udana próba pionizacji. Chcemy, aby spędził jak najwięcej czasu w ośrodku. Mateusz ma uszkodzony rdzeń kręgowy i grozi mu trwała niepełnosprawność. Rehabilitacja w przypadku takich urazów jest kluczowa, to dzięki niej Mateusz może wrócić do sprawności. Koszty rehabilitacji i leczenia są ogromne, dlatego liczymy na TWOJE wsparcie.

WPŁAĆ DOWOLNĄ KWOTĘ NA RACHUNEK FUNDACJI MOC POMOCY 16 1020 5226 0000 6602 0635 0765 Z DOPISKIEM Mateusz Przybylski