O NAS

Fundacja Moc Pomocy powstała w lutym 2019 roku z inicjatywy Rafała Mikołajczyka i Bartosza Kaczmarka. Pracują ze sobą już od wielu lat i mają wspólną misję, by aktywizować osoby z niepełnosprawnościami. Ich wspólnym marzeniem było założenie całkowicie niezależnej organizacji, która będzie niosła bezinteresowną pomoc dla osób po urazach lub ciężkiej chorobie niezależnie od przyczyny niepełnosprawności.

Rafał od 15 lat porusza się na wózku po wypadku, któremu uległ w 2004 r. doznając urazu rdzenia kręgowego. Jest reprezentantem kraju w parakolarstwie i ma już na swoim koncie kilka sukcesów międzynarodowych. Ukończył Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii na kierunku Prawo na Uniwersytecie Wrocławskim. Jest energicznym i pozytywnym człowiekiem. Od niedawna jest też tatą Wiktorii.

Bartosz również jest absolwentem Wydziału Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, a dodatkowo – Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Wrocławskiego. W ostatnim czasie ukończył również Studia Podyplomowe uzyskując tytuł Specjalisty ds. Zarządzania Rehabilitacją i objął stanowisko Prezesa Polskiego Stowarzyszenia Rehamanagerów. Jest kreatywnym i bardzo pracowitym człowiekiem, który przez wiele lat zbiera doświadczenie pomagając osobom z niepełnosprawnościami w powrocie do samodzielności. Prywatnie jest mężem Ani oraz tatą Oli i Michała.