OFERTA

WSPARCIE MENADŻERA REHABILITACJI

Wypadek zmienia nasze życie, skutki mogą być bardzo poważne. Aby móc odnaleźć się w nowej sytuacji potrzebujemy wsparcia na wielu płaszczyznach. Poprawa stanu zdrowia wymaga zawsze intensywnej rehabilitacji i skutecznego leczenia. W tych trudnych sytuacjach, jeśli nie trafimy na odpowiednich ludzi, zostajemy sami. Gdzie szukać pomocy?

Wsparcie specjalisty

Potrzebujemy rehabilitacji oraz dobrego leczenia, nie wiemy gdzie to załatwić i w jaki sposób? Pojawiają się wydatki i potrzebne spore sumy na powrót do sprawności. Które instytucje i programy nam pomogą? Potrzebuję sprzętu i likwidacji barier w mieszkaniu? Kto doradzi mi, aby rozwiązania były funkcjonalne?

Fundacja poprzez Menadżera Rehabilitacji udzieli Ci wsparcia merytorycznego w każdym zakresie i pomoże rozwiązać wszelkie niejasności od samego początku. Przeprowadzimy Cię przez trudną drogę, aby osiągnąć spektakularny efekt.

SUBKONTO

Każdego dnia widzimy pojawiające się informację we wszelkich mediach o subkontach, apele o wpłaty na subkonta. Wielokrotnie rodzi się pytanie, co to jest subkonto? Po co Fundacja…?

Subkontem nazywamy możliwość usługi księgowej polegającą na wyodrębnianiu środków finansowych na rzecz konkretnych beneficjentów, prowadzoną przez Fundację w ramach ogólnego konta bankowego.

Subkonto umożliwia pozyskiwanie wszelkich darowizn od członków rodzin, znajomych, przyjaciół i ludzi dobrej woli. Zebrane środki mogą być wykorzystane przez Beneficjenta zgodnie z warunkami umowy o subkoncie. Subkonto służy do zbierania środków pieniężnych pochodzących z darowizn otrzymywanych przez organizację od osób fizycznych i firm.

Czy subkonto jest konieczne, aby pomagać?

Darowizny można oczywiście zbierać prywatnie, ale należy się z nich rozliczyć z Urzędem Skarbowym. W ramach obsługi subkonta Fundacja gwarantuje szyki wgląd w stan zgromadzonych środków oraz załatwienie wszelkich spraw związanych z opłatą faktur za rehabilitację, leczenie czy zakup sprzętu.

ZBIÓRKA INTERNETOWA

Crowdfunding w Polsce cieszy się ogromną popularnością, zbiórka pieniędzy w internecie już nie jest zaskoczeniem i realnie pomaga w realizacji potrzeb. Fundacja jako organizator zbiórki każdego dnia stara się pozyskać uwagę i wsparcie finansowe dla osób potrzebujących. Jak robić to efektywnie, zwiększając tym samym szanse na jak najbardziej owocne rezultaty?

Aby zbiórka pieniędzy w internecie miała jak największe szanse zakończyć się sukcesem, należy w nią zaangażować jak najszersze grono osób, w tym m.in. influencerów oraz media społecznościowe. Najbardziej efektywne jest wykorzystywanie do tego celu wszystkich możliwych kanałów komunikacji. Warto pamiętać, że dla owocnej zbiórki pieniędzy w internecie kluczową kwestią jest zaufanie, którego w żadnym wypadku nie należy nadwyrężać. O czym jeszcze warto pamiętać? Do jakich metod się uciec, aby zrzutka osiągnęła pożądany rezultat?

Fundacja Moc Pomocy ma w tym zakresie doświadczenie.

ZBIÓRKA PUBLICZNA

Pomagając innym, pomagamy sobie. Niesienie pomocy drugiej osobie jest wyjątkowym doznaniem. Badania dowodzą, że pomaganie innym wprowadza w dobry humor, poprawia samopoczucie i wzmaga wiarę we własne możliwości.

Dlatego poprzez zbiórki publiczne pomagamy naszym podopiecznym. Ale czym są tak naprawdę te zbiórki?

Zbiórka publiczna ma na celu zbieranie środków finansowych w miejscu publicznym na określony, zgodny z prawem cel pozostający w sferze zadań publicznych. Celem zbiórki publicznej może być m.in.: ochrona zdrowia, pomoc społeczna, pomoc osobom niepełnosprawnym.

Jak to robimy?

Angażujemy się wspólnie z beneficjentem w stworzenie zbiórki , może to być koncert charytatywny, bieg uliczny, grupowy trening na siłowni, czy zajęcia tańca. Zainteresowanie lokalnie społeczeństwa wpływa na ilość zaangażowanych osób w wydarzenie, a za tym idzie ilość środków zebranych na beneficjenta potrzebującego wsparcia.

Fundacja Moc Pomocy dzięki doświadczeniu i dobrej energii stworzy wydarzenie niosące realną pomoc.

WSPARCIE PSYCHOLOGA

Rola wsparcia psychologicznego w procesie rehabilitacji osób po ciężkich wypadkach czy też nagłych zachorowaniach jest niezwykle istotna, na wielu poziomach. Na początkowym etapie, często niezbędna jest pierwsza pomoc psychologiczna, której celem jest przede wszystkim normalizacja doświadczanych emocji – smutku, rozpaczy, rezygnacji, lęku, irytacji, utraty nadziei. Okoliczności, w jakich doszło do utraty sprawności, często noszą znamiona zdarzenia traumatycznego, co może powodować trudności w pogodzeniu się z daną sytuacją i jej konsekwencjami. Brak adekwatnego wsparcia psychologicznego może doprowadzić do długotrwałego kryzysu psychicznego. Dlatego istotne jest wsparcie psychologa w procesie akceptacji nowych okoliczności oraz stopniowe oparte na zaufaniu i współpracy motywowanie klienta do troski o siebie i pracy nad sobą.

Zespół psychologów współpracujących z Fundacją wspiera naszych podopiecznych w najtrudniejszych chwilach i motywuje do działania na kolejnych etapach rehabilitacji. Z ich wsparcia możesz skorzystać w każdym momencie. Zanim jednak zgłosisz nam taką potrzebę zapoznaj się z Regulaminem.

WSPARCIE DORADCY ZAWODOWEGO

Już w trakcie rehabilitacji będziemy z Tobą pracować nad powrotem do aktywności zawodowej uwzględniając stan zdrowia oraz Twoje predyspozycje. Dzięki współpracującym doradcom zawodowym i trenerom kariery będziesz mógł wziąć udział w szkoleniach, dzięki którym podniesiesz swoje kwalifikacje i tym samym szanse na pracę adekwatną do Twoich możliwości.