W dniu 1 kwietnia 2019 roku los tej młodej rodziny zmienił się nieodwracalnie. Paweł wracał z pierwszej w sezonie przejażdżki motocyklem, był już niedaleko domu, gdy nadjeżdżający z naprzeciwka samochód wymusił mu pierwszeństwo. Paweł nie miał szans wyhamować. Uderzenie było tak mocne, że przeleciał przez samochód i upadł prosto na plecy. Został zabrany helikopterem do szpitala w Olsztynie.

W szpitalu rodzina usłyszała tragiczną diagnozę – bardzo poważne złamanie kręgosłupa. Mężczyzna nie miał czucia od ramion w dół. Następnego dnia odbyła się poważna operacja, jednak lekarze nie pozostawili złudzeń, jest źle i za chwilę zacznie się walka o jakąkolwiek sprawność. Lekarze są zgodni, że jedynie jak najszybsza rehabilitacja daje nadzieje na odzyskanie przynajmniej części sprawności Pawła.

Paweł nie ma czucia niemal w całym ciele, ale ma wolę do walki. Ma motywację w postaci ukochanej Żony i Synka. Potrzebują tylko naszej pomocy i środków na kontynuowanie rehabilitacji.

WPŁAĆ DOWOLNĄ KWOTĘ NA RACHUNEK FUNDACJI MOC POMOCY 16 1020 5226 0000 6602 0635 0765 Z DOPISKIEM Paweł Kosakowski