POLITYKA PRYWATNOŚCI

Polityka prywatności  strony internetowej www.fundacjamocpomocy.pl

Administratorem strony  internetowej prowadzonej pod adresem: www.fundacjamocpomocy.pl jest Fundacja Moc Pomocy z siedzibą we Wrocławiu, 51-354, przy ul. Litewskiej 2 lok 68, posiadająca NIP 895-220-23-24  i REGON: 38254821300000. Prywatność użytkowników odwiedzających niniejszą stronę internetową jest dla Fundacji szczególnie ważna. Dane przekazane przez użytkowników oraz dane gromadzone automatycznie są wykorzystywane jedynie do celów wskazanych w niniejszej polityce prywatności.

Przetwarzanie danych osobowych użytkowników

W zakresie, w jakim Fundacja Moc Pomocy zbiera od użytkowników dane osobowe, Fundacja pełni obowiązki administratora danych i przetwarza dane zgodnie z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – RODO oraz innych powszechnie obowiązujących przepisów prawa.

Dane osobowe są przetwarzane przez Fundację Moc Pomocy w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zgłoszone przez użytkowników za pośrednictwem formularza. Zakres zbieranych danych osobowych jest ograniczony do niezbędnego minimum, a podanie danych jest zupełnie dobrowolne. Skorzystanie z formularza na stronie internetowej równoważne jest udzieleniu zgody na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zgłoszone przez użytkownika. Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych oraz do przenoszenia danych. Użytkownik jest uprawniony do cofnięcia wyrażonej zgody na przetwarzanie danych w każdym czasie, a także do wniesienia skargi w związku z przetwarzaniem danych do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Dane osobowe, zebrane za pośrednictwem strony internetowej przetwarzane będą nie dłużej niż przez 6 miesięcy od momentu udzielenia odpowiedzi.

Dane przekazane Fundacji Moc Pomocy za pośrednictwem formularza przez użytkowników

Fundacja Moc Pomocy zbiera informacje o użytkownikach za pośrednictwem zamieszczonego na stronie internetowej formularza, w celu udzielenia odpowiedzi na zapytanie użytkownika i przedstawienia za zgodą użytkownika informacji zwrotnej. Użytkownik może przekazać Fundacji za pomocą formularza, dane osobowe takie jak imię i nazwisko, numer telefonu i adres e-mail oraz inne dane użytkownika wskazane w pytaniu skierowanym za pośrednictwem formularza.

• publiczny adres IP komputera z którego nadeszło zapytanie;
  • informacje o typie systemu operacyjnego użytkownika;
  • informacje o przeglądarce użytkownika,
  • odwiedzane przez użytkownika strony, ilość spędzanego na każdej z nich czasu.

Google Analytics

Korzystając z niniejszej witryny internetowej wyrażacie Państwo zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących Państwa danych w sposób i w celach określonych powyżej.

Odnośniki do innych stron

Na stronie internetowej www.fundacjamocpomocy.pl znajdują się również odnośniki do innych stron internetowych. Zasady korzystania ze stron internetowych i zachowania prywatności użytkowników stron, do których użytkownik zostaje przekierowany za pomocą odnośnika, są zamieszczone na tych stronach.

Bezpieczeństwo informacji

Fundacja Moc Pomocy stosuje odpowiednie środki techniczne i organizacyjne by dane osobowe użytkownika były bezpieczne, w tym zabezpiecza dane osobowe przed nieuprawnionym dostępem, ich utratą lub zniszczeniem.