Mam na imię Robert, mam 34 lata. Jestem szczęśliwym mężem i ojcem dwójki wspaniałych dzieci: 7-letniego Kacperka i 10-miesięcznej Oliwki. Jestem prostym, pogodnym człowiekiem, pasjonującym się hodowlą papug. Każdą wolną chwilę spędzam aktywnie z moimi dziećmi na spacerach czy też grając w piłkę. 18 maja 2021 r. – data ta zawsze zostanie w mojej pamięci, przywołując złe wspomnienia oraz budząc niepokój o nową rzeczywistość. Tego dnia jak co dzień, wychodząc do pracy nie przypuszczałem, że zmieni on moje dotychczasowe życie, że będę musiał poznać ryzyko zawodowe, jakie niesie na sobą praca górnika. W ten nieszczęśliwy dzień uległem wypadkowi na kopalni „KWK Rydułtowy – Anna”, w wyniku którego mimo starań lekarzy amputowano mi lewą nogę na wysokości uda. Moje życie zmieniło się w jednej sekundzie. Mimo niepełnosprawności chcę podjąć walkę o lepsze jutro dla moich dzieci i żony. Dlatego zwracam się z prośbą do ludzi o dobrych sercach o udzielenie mi wsparcia finansowego na zakup protezy oraz rehabilitację. Zakup protezy i sfinansowanie rehabilitacji pozwolą mi opanować nową sztukę chodzenia, abym mógł dalej cieszyć się życiem, aktywnie spędzać czas z Oliwką i Kacperkiem. Za wszelką okazaną pomoc z całego serca dziękuję. Robert

WPŁAĆ DOWOLNĄ KWOTĘ NA RACHUNEK FUNDACJI MOC POMOCY 16 1020 5226 0000 6602 0635 0765 Z DOPISKIEM Robert Walski